OnePlus 5T a fost primul telefon Android al companiei chineze dotat cu funcția Face Unlock și nu ca un moft preluat de la alții (iPhone), ci ca o necesitate.
Ramele îngustate și ecranul cu raport 18:9 au dus pentru prima data în cazul OnePlus la mutarea scannerului pentru amprente pe partea din spate a carcasei telefonului, loc în care este mai greu accesibil și chiar imposibil de accesat când telefonul se află așezat pe o suprafață plană. Implementarea funcției Face Unlock ușurează sarcina deblocării telefonului, dar în cazul OnePlus aduce cu ea și unele probleme pentru partea de securitate.
Ca o consecință a cererii insistente a fanilor și utilizatorilor modelului OnePlus 5 (compania OnePlus a fost întotdeauna foarte atentă la ceea ce își doresc fanii) funcția a fost de curând implementată și pe acest model, chiar dacă are scannerul pentru amprente amplasat în partea frontală.
Cu ocazia CES 2018, Carl Pei, CEO-ul OnePlus, a confirmat că funcția Face Unlock va fi implementată și pe modelele OnePlus 3/3T într-o viitoare versiune beta a interfeței OxygenOS. El a precizat că nu există motive să nu folosească pe telefoanele mai vechi funcții utile care sunt ușor de implementat.
Citește și:
Spre deosebire de implementările Apple sau Samsung de recunoaștere a feței, OnePlus 5T nu are senzori speciali pentru a face identificarea, ci folosește doar camera foto frontală. Compania spune că utilizează peste 100 de identificatori unici pentru a identifica corect utilizatorul.
Identificarea se face prin analizarea a peste 100 de identificatori de pe chip, cum ar fi distanța dintre ochi sau între nas și buza superioară. Sunt incluși numeroși parametri, astfel încât Face Unlock funcționează în diferite condiții de iluminare, dar și când porți ochelari.
Niciun comentariu:
Write comentarii