În urmă cu câțiva ani, spațiul de stocare era o adevărată problemă pe telefoanele inteligente Android dar odată cu trecerea timpului lucrurile nu mai sunt atât de complicate și soluțiile sunt mult mai la îndemână.
Noile smartphone-uri, în special cele mai scumpe, dispun de spațiu de stocare care de obicei începe de la pragul de 32GB. Acesta poate fi considerat suficient în cele mai multe cazuri, mai ales dacă este completat și cu câteva soluții de stocare în cloud.
Citește și:
Totuși, pentru telefoane mai ieftine, cu spațiu de stocare mai mic, și pentru utilizatori mai pretențioși care se feresc de cloud, este necesară folosirea unui card de memorie MicroSD pentru a compensa lipsa de spațiu de stocare.
Există telefoane Android care au un sertar special pentru card de memorie, unele telefoane sunt dual-SIM iar un port pentru SIM poate fi folosit și pentru card de memorie iar altele permit introducerea cardului într-un port special sub capacul din spate al carcasei.
Utilizarea cardurilor MicroSD poate fi uneori puțin complicată. Se ivesc întrebări cum ar fi ce tip de card MicroSD să alegi (ce capacitate, ce clasă de viteză și ce marcă), dacă să îl folosești ca spațiu de stocare portabil sau ca spațiu de stocare intern, etc.
Ce tip de card MicroSD să alegi
Un card de memorie devine cu adevărat util când telefonul vine din fabrică cu un spațiu de stocare de 4, 8 sau 16GB. Cardurile de memorie mai ieftine vor avea o viteză de scriere/citire mai mică și performanțe mai slabe.
Când alegi un card de memorie microSD trebuie să ții cont în principal de două aspecte: clasa de viteză și capacitatea de stocare. Clasele de viteză sunt catalogate în ordine crescătoare de la 2 la 4, 6, 8 și 10, unde 10 este cea mai bună. Capacitățile de stocare pot fi de 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, etc.
În orice caz, dacă în ceea ce privește capacitatea de stocare poți face orice alegere dorești, cu privire la clasa de viteză mă simt obligat să îți recomand să îți achiziționezi un card cu o clasă de viteză superioară, pentru că astfel întregul sistem de operare va avea de câștigat.
Cum instalezi un card de memorie MicroSD pe un telefon Android
Instalarea cardului de memorie nu este un proces complicat. Dacă pentru cardul de memorie există un sertar care iese din carcasa telefonului, acesta se deschide cu o agrafă specială cu care se împinge ușor într-o gaură mică de lângă sertar până ce acesta iese în exterior. Agrafa se comercializează în pachetul telefonului dar dacă nu o ai la îndemână poți folosi fără probleme și o clemă de prins documente.
Dacă telefonul are carcasă cu capac iar slotul pentru card se găsește sub acesta, cardul se introduce pur și simplu sau se ridică mai întâi o mică clăpiță.
Instrucțiuni pas cu pas:
- Confirmați unde se află slotul pentru cardul SD al dispozitivului dvs.
- Opriți telefonul.
- În funcție de dispozitiv, scoateți tăvița pentru cardul SD sau capacul din spate. (Dacă este nevoie, ridicați clăpița care închide slotul pentru cardul SD.)
- Așezați cardul SD în slot. (Dacă ați ridicat o clăpiță, apăsați-o la loc.)
- Puneți la loc tăvița pentru cardul SD sau capacul din spate.
Cum activezi un card de memorie MicroSD pe un telefon Android
Dispozitiv de stocare portabil sau intern?
Sistemul de operare Android poate gestiona cardurile MicroSD în două moduri diferite: ca spațiu de stocare portabil sau ca spațiu de stocare intern. În trecut, toate cardurile MicroSD erau formatate ca spațiu de stocare portabil, dar pe telefoanele mai noi acestea pot fi folosite și ca o extensie a spațiului de stocare intern.
De exemplu, spațiul de stocare portabil este, în esență, la un telefon Android ce este un stick USB la un computer. Poți stoca fișiere pe el, apoi îl poți muta într-un alt telefon sau calculator.
Folosirea ca spațiu de stocare intern este complet diferită. În locul cardului MicroSD folosit ca loc pentru stocarea externă a fișierelor, cardul este tratat ca o extensie a spațiului de stocare intern al telefonului. Cu alte cuvinte, aplicațiile, salvarea datelor și chiar unele procese de fundal vor putea fi salvate sau rulate pe card, ceea ce înseamnă că vor apărea probleme dacă îl scoți din telefon.
Instrucțiuni de activare și setare pas cu pas:
- După ce introduceți cardul SD, veți primi o notificare.
- În notificare, atingeți Configurați.
- Atingeți tipul de spațiu de stocare dorit.
- Spațiu de stocare portabil:
Puteți să mutați cardul SD și fișierele de pe acesta, precum fotografiile și muzica, pe un alt dispozitiv. Nu puteți muta aplicații în spațiul de stocare portabil. - Spațiu de stocare intern:
Puteți să stocați numai aplicații și date pentru acest dispozitiv. Dacă mutați cardul SD pe un alt dispozitiv, cardul SD va fi șters („formatat”). După ștergerea cardului SD, îl puteți utiliza cu celălalt dispozitiv.
- Spațiu de stocare portabil:
- Pentru a configura cardul SD, urmați pașii de pe ecran.
- La final, atingeți Terminat.
Dacă vrei să treci de la spațiu de stocare intern la spațiu de stocare portabil sau invers, mergi în Setări> Stocare și USB și vei vedea cardul MicroSD instalat. Aici va fi disponibilă o opțiune de reformatare potrivit nevoilor tale. Indiferent la ce modalitate de stocare vrei să treci, cardul va fi formatat corespunzător iar datele și fișierele deja stocate pe el se vor pierde.
Citește și:
Cum se mută aplicațiile pe cardul de memorie MicroSD al unui telefon Android
Dacă îți configurezi cardul SD ca „spațiu de stocare intern”, vei putea muta unele aplicații pe card. Nu toate aplicațiile pot fi mutate pe un card de memorie.
Dacă vei transfera aplicații pe cardul de memorie, cel mai bine ar fi să le muți pe cele care nu le folosești zilnic. Cardul de memorie nu va fi niciodată la fel de rapid ca spațiul de stocare încorporat al telefonului, deci este posibil ca aplicațiile să nu se deschidă la fel de repede, în ciuda faptului că, după ce sunt deschise, acestea vor fi stocate în memoria RAM.
Citește și:
Instrucțiuni pas cu pas pentru mutarea aplicațiilor pe cardul de memorie MicroSD:
- Deschideți aplicația Setări a dispozitivului.
- Atingeți Aplicații.
- Atingeți aplicația pe care doriți să o mutați pe cardul SD.
- Atingeți Spațiu de stocare.
- Sub „Spațiul de stocare utilizat”, atingeți Modificați.
- Alegeți cardul SD.
- Urmați pașii de pe ecran.
Cum muți fotografii și fișiere pe cardul de memorie MicroSD al unui telefon Android
Dacă îți configurezi cardul SD ca „spațiu de stocare portabil”, poți copia unele fișiere, precum muzica și fotografiile, pe card iar apoi le poți șterge din spațiul de stocare intern.
Instrucțiuni pas cu pas pentru a muta fotografii și fișiere pe cardul de memorie MicroSD:
Pasul 1: copiați fișierele pe un card SD
- Deschideți aplicația Setări a dispozitivului.
- Atingeți Stocare și USB.
- Atingeți Spațiu de stocare intern.
- Alegeți tipul de fișier pe care vreți să-l mutați pe cardul SD.
- Atingeți lung fișierele pe care vreți să le mutați.
- Atingeți Mai multe > Copiați pe…
- Sub „Salvați în”, alegeți cardul SD.
- Alegeți unde doriți să salvați fișierele.
- Atingeți Copiați.
Pasul 2: ștergeți fișierele din spațiul de stocare intern
- Deschideți aplicația Setări a dispozitivului.
- Atingeți Stocare și USB.
- Atingeți Spațiu de stocare intern.
- Alegeți tipul de fișier pe care doriți să îl ștergeți.
- Atingeți lung fișierele pe care vreți să le ștergeți.
- Atingeți Coșul de gunoi.
Cum să vezi fișierele sau aplicațiile stocate pe cardul de memorie MicroSD al unui telefon Android
Instrucțiuni pas cu pas pentru a vedea toate fișierele și aplicațiile de pe cardul de memorie MicroSD:
Carduri SD formatate ca spațiu de stocare intern
- Deschideți aplicația Setări a dispozitivului.
- Atingeți Stocare și USB.
- În listă, atingeți cardul SD.
- Veți vedea cât spațiu este folosit și cât este disponibil. Pentru a vedea care fișiere sau aplicații utilizează spațiu, atingeți o categorie.
Carduri SD formatate ca spațiu de stocare portabil
- Glisați în jos pentru a vedea notificările.
- În notificarea referitoare la cardul SD, atingeți Explorați.
Cum să ștergi și să formatezi cardul de memorie MicroSD al unui telefon Android
Dacă ai formatat cardul MicroSD pentru a funcționa ca spațiu de stocare intern, atunci nu vei dori niciodată să îl scoți fără a îl formata ca să funcționeaze ca spațiu de stocare portabil pe alte dispozitive.
Instrucțiuni pas cu pas pentru a șterge și a formata cardul de memorie MicroSD:
- Deschideți aplicația Setări a dispozitivului.
- Atingeți Stocare și USB.
- Alegeți cardul SD.
- Atingeți Mai multe > Setări > Formatați.
- Pentru a șterge toate datele, inclusiv orice muzică sau fotografii salvate pe cardul SD, atingeți Ștergeți și formatați.
Cum deconectezi și cum scoți cardul de memorie dintr-un telefon Android
Este foarte important ca înainte de a scoate cardul de memorie din telefon să îl deconectezi pentru că altfel poți pierde fișiere.
Instrucțiuni pas cu pas pentru a deconecta și a scoate cardul de memorie MicroSD din telefon:
Pasul 1: eliminați un card SD
- Deschideți aplicația Setări a dispozitivului.
- Atingeți Stocare și USB.
- Atingeți Eliminați.
Dacă eliminați cardul SD, unele aplicații nu vor funcționa până când nu introduceți din nou un card SD și îl porniți.
Pasul 2: scoateți un card SD din dispozitiv
- Confirmați unde se află slotul pentru cardul SD al dispozitivului dvs.
- Opriți telefonul.
- În funcție de dispozitiv, scoateți tăvița pentru cardul SD sau capacul din spate. (Dacă este nevoie, ridicați clăpița care închide slotul pentru cardul SD.)
- Scoateți cardul SD din slot. (Dacă ați ridicat o clăpiță, apăsați-o la loc.)
- Puneți la loc tăvița pentru cardul SD sau capacul din spate.
Niciun comentariu:
Write comentarii