Orice telefon Android se va mișca mai greu odată cu trecerea timpului și odată cu supraîncărcarea lui cu fișiere și aplicații. Vei observa asta prin deschiderea mai greoaie a aplicațiilor, prin schimbarea mai greoaie a setărilor, prin animații și efecte de tranziție sacadate, prin blocări frecvente.
Nu trebuie să te îngrijorezi, este vorba despre un comportament normal pentru care există soluții. Pentru asta, iată în continuare 10 trucuri ca să faci un telefon Android să se miște mai repede:
1. Nu închide aplicațiile recente
Închiderea aplicațiilor accesate recent nu va duce nici la economisirea bateriei și nici la o performanță mai bună a telefonului, ba din contră.
Android are un sistem propriu, performant și inteligent de gestionare a memoriei RAM. Aplicațiile recente vor fi închise automat atunci când nu au mai fost accesate de mai multă vreme sau când telefonul are o nevoie urgentă de o cantitate mai mare de memorie pentru a rula un anumit proces.
Păstrarea aplicațiilor accesate recent deschise va duce la o accesare mai ușoară pe viitor și va mări viteza de reacție a telefonului. Android nu închide o aplicație atunci când este părăsită ci o lasă să ruleze în fundal, gestionându-le ulterior așa cum am explicat mai sus. Deschiderea de la zero a unei aplicații va dura mai mult și va solicita mai multe resurse decât accesarea ei din memoria recentă.
2. Nu folosi antivirus
Folosirea responsabilă a a unui telefon Android, fără a instala aplicații din alte surse decât Magazinul Play și fără a dezactiva setările de securitate, face inutilă instalarea unui antivirus. În plus, un antivirus va genera procese de fundal permanente care presupun un consum suplimentar de resurse de memorie, resurse de procesare și de energie.
Vezi mai multe aici:
3. Nu folosi aplicații care îți promit că îți vor face telefonul să se miște mai repede
Să nu crezi că există vreo soluție sau vreo aplicație miraculoasă pentru a îți face telefonul să se miște mai repede. Absolut toate aplicațiile de genul acesta vor face ceea ce poți face și tu manual, operațiuni ca ștergerea fișierelor temporare, blocarea sincronizării în fundal a anumitor aplicații, te vor notifica să ștergi fișiere și aplicații nefolosite pentru a elibera din spațiul de stocare, etc.
Așadar, atât timp cât poți face singur ceea ce fac aceste aplicații, lipsește-te de ele pentru că, la fel ca în cazul antivirusului, acestea vor consuma resurse importante și pot avea efecte mai degrabă contrare celor la care te aștepți.
4. Repornește telefonul
O repornire a telefonului poate fi uneori cea mai simplă dintre soluțiile de care ai nevoie. O repornire este ca o împrospătare, un refresh al sistemului de operare, o operațiune simplă și rapidă.
5. Resetează telefonul la setările din fabrică
Resetarea la setările din fabrică îți va aduce dispozitivul Android la starea sa inițială, scăpându-te de orice erori, aplicații instalate în timp, date și fișiere salvate. Dispozitivul va reveni la un sistem de operare proaspăt și curat, așa cum a fost livrat de producătorul său.
6. Șterge aplicațiile pe care nu le mai folosești
Pe timp ce trece vei constata că ai adunat o grămadă de aplicații pe care la un moment dat le-ai folosit și ți-au fost utile, însă după o vreme nu le-ai mai accesat. Șterge aceste aplicații și vei elibera spațiu de stocare, vei elimina procesele de fundal generate de ele, telefonul fiind degrevat de unele sarcini.
7. Renunță la animații accesând meniul ascuns Opțiuni pentru dezvoltatori din Setările telefonului
Vezi mai multe aici:
8. Renunță la widget-uri și imagini de fundal animate
Widget-urile și imaginile de fundal animate solicită resurse care pot îngreuna răspunsul telefonului la anumite solicitări. Renunță la ele și vei căștiga puterea de procesare și memoria RAM pe care o foloseau.
9. Asigură-te că ai o conexiune la internet suficient de rapidă
Viteza cu care se încarcă o pagină web sau viteza cu care se mișcă o aplicație ce funcționează on-line nu depinde neapărat de performanțele telefonului tău, de cât de repede se mișcă. Verifică-ți mai întâi conexiunea la internet și asigură-te că aceasta nu este cauza problemelor tale.
10. Actualizează sistemul de operare și aplicațiile instalate
Dezvoltatorii aplicațiilor duc, în mod normal, o luptă continuă pentru actualizarea aplicațiilor lor, optimizându-le și îmbunătățindu-le astfel performanțele, nivelul de securitate și timpii de răspuns. Același lucru face și Google cu sistemul de operare Android. Asigură-te că ai întotdeauna instalată ultima versiune a sistemului de operare disponibilă pentru tine și că toate aplicațiile descărcate și instalate din Magazinul Play sunt actualizate la ultima versiune.
Niciun comentariu:
Write comentarii