OnePlus 3T este succesorul lui OnePlus 3 și a fost lansat la doar câteva luni după acesta din urmă, ca un upgrade pentru o competitivitate sporită cu concurența. Acesta nu aduce absolut nicio modificare la nivel de design și păstrează tot ce era mai bun la predecesorul său. Diferențele apar la nivel de hardware unde avem un procesor mai puternic-Snapdragon 821, avem și o versiune cu 128GB memorie de stocare, camera selfie mai mare de 16MP și o baterie care mai adaugă 400mAh, ajungând la 3400mAh. T vine de la Turbo😉 iar cei 6GB memorie RAM se păstrează.
Pentru a vedea cu ce vine OnePlus 3T în cutie, citește și:
PLUSURI
|
MINUSURI
|
-Design elegant, rafinat, metalic,
subțire
-Autonomie decentă a bateriei
-Încărcare rapidă. Funcția Dash
Charge funcționează conform specificațiilor (60% în 30 de minute)
-Ecran din categoria celor mari de
5.5 inch cu luminozitate foarte bună și culori afișate plăcut
-Cameră foto dintre cele mai bune
-Cameră selfie de 16MP
-Sunet cu volum puternic și de
calitate pentru un singur difuzor
-Unul dintre cele mai rapide scannere
de amprentă
-Buton dedicat pentru modul silențios
|
-Camera principală mult prea
ieșită în relief
-Lipsa unui slot pentru card de
memorie
|
2. SPECIFICAȚII
DISPOZITIV
|
OnePlus 3T
|
Dimensiuni,
greutate și construcție
|
-152.7
x 74.7 x 7.4 mm
-158
g
-Dual
SIM (Nano-SIM)
-Corp
unibody metalic
|
Ecran
|
-Ecran Optic
Amoled de 5.5 inch, rezoluție de 1080 x 1920 pixeli și densitate de 401 ppi,
protejat cu Gorilla Glass 4
|
Chipset
|
-Qualcomm
MSM8996 Snapdragon 821
|
Procesor
|
-Quad-core (2x2.35
GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo)
|
Memorie
|
-Memorie
internă 64/128 GB
-6
GB RAM
|
GPU
|
-Adreno 530
|
Camere
Foto
|
-Principală
de 16 MP, f/2.0, phase detection autofocus, stabilizare optică, LED flash
-Secundară
de 16 MP, f/2.0
-Video
2160p@30fps, 720p@120fps
|
Sistem
de Operare
|
-Android 6.0.1
Marshmallow cu actualizare la Android 7.0 Nougat
|
Conectivitate
|
-4G
-Wi-Fi
802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
-Bluetooth
4.2
-USB
Type-C
-Mufă
audio 3.5mm
-A-GPS
|
Altele
|
-Scanner de
amprentă
-Încărcare rapidă Dash
Charge (60% din capacitatea baterie în 30 de minute)
|
Baterie
|
-Non-removable
Li-Ion 3400 mAh
|
Disponibilitate
|
-Noiembrie 2016
|
3. PERFORMAȚĂ ÎN TESTE BENCHMARK
OnePlus 3T obține rezultate superioare în testele benchmark, ajutat de procesorul Quad-core (2x2.35 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo), placa video Adreno 530 și cei 6GB de memorie RAM.
Configurația telefonului este una de top, cu o memorie RAM mare acesta este capabil să ruleze absolut orice aplicație sau joc din Google Play Store, iar spațiul de stocare (64/128GB) este mai mult decât suficient pentru a instala tot ce este necesar, în lipsa slotului pentru card de memorie.
OnePlus 3T obține un scor de 163689 puncte în AnTuTu, 1830 de puncte în GeekBench Single-Core, 4208 puncte în GeekBench Multi-Core și 7340 de puncte în GeekBench Compute Comparison.
OnePlus 3T obține un scor de 163689 puncte în AnTuTu, 1830 de puncte în GeekBench Single-Core, 4208 puncte în GeekBench Multi-Core și 7340 de puncte în GeekBench Compute Comparison.
În CF-Bench și Quadrant Standard Edition obține 33975 de puncte, respectiv 39297 de puncte.
AnTuTu Benchmark |
GeekBench |
CF-Bench și Quadrant Standard Edition |
Fiecare telefon care primește review pe GrigDroid.ro este testat pe AnTuTu Benchmark, Geekbench 4, CF-Bench și Quadrant Standard Edition iar scorurile obținute sunt adunate pentru a obține un scor total în funcție de care se realizează topul.
Rolul acestor teste benchmark este de a crea o idee cu privire la performațele grafice și performanțele de procesare ale dispozitivelor. Cu privire la acestea nu voi face foarte multe aprecieri în cuprinsul review-urilor din două motive: teama de subiectivism și dificultatea sesizării diferențelor de performațe, care de cele mai multe ori sunt foarte apropiate.
Aici găsești centralizarea scorurilor obținute în testele benchmark de telefoanele Android care au primit review pe GrigDroid.ro:
5. DESIGN ȘI HARDWARE
OnePlus 3T este dual-SIM și vine în pachet cu instrucțiuni de utilizare - în limbile română, engleză și chineză, agrafă pentru acționarea sertarului SIM-urilor, un mesaj de la fondatorul OnePlus - Pete Lau, cablul USB Type-C, încărcător și adaptor pentru încărcător pentru tipul nostru de priză. Nu se livrează cu căști.
Designul este unul modern, rafinat, elegant și subțire. Telefonul are o carcasă unibody metalică ce nu permite accesarea bateriei iar ecranul are o diagonală de 5.5 inch. Spatele metalic se simte plăcut și rece în palmă, cel puțin când nu este folosit. Spatele este ușor curbat spre muchiile laterale și asigură o priză confortabilă în mână. Look-ul este unul elegant și solid iar utilizarea cu o mână este posibilă, mai ales pentru bărbați.
Pe partea din față, sub ecran, sunt poziționate două taste capacitive iar între ele se găsește scannerul de amprente. Funcțiile celor două taste capacitive pot fi setate în funcție de preferințe sau pot fi anulate prin activarea barei de navigare pe ecran. Scannerul de amprente este unul performant, unul dintre cele mai rapide și mai precise pe care le-am folosit. Acesta arată ca un buton home și are un astfel de rol, dar nu se comportă așa pentru că nu poate fi apăsat ci doar atins.
Deasupra ecranului avem difuzorul pentru convorbiri, senzorul de proximitate și camera selfie gigant, de 16MP.
Pe partea din spate avem logo-ul OnePlus și deasupra lui, aliniate vertical, se găsesc blițul și camera foto principală. Dacă e să găsesc un cusur design-ului acestui telefon, camera foto principală este unul. Aceasta iese prea mult în relief față de carcasă și devine suprafață de sprijin pentru telefon atunci când este așezat pe spate iar asta o face vulnerabilă.
Pe muchii, în partea de jos, se găsesc de la stânga la dreapta mufa audio de 3.5 mm, microfonul, portul USB Type-C și difuzorul. Pe partea dreaptă avem butonul power și deasupra lui sertarul pentru SIM-uri, iar pe partea stângă își fac prezența butoanele pentru reglarea volumului deasupra cărora se află un buton tip comutator pentru modul silențios, asemănător celui de pe Iphone.
La interior avem o combinație hardware de top. Un procesor Snapdragon 821 Quad-core (2x2.35 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo), 6GB memorie RAM, o placă video Adreno 530 și 64/128GB memorie de stocare ce nu poate fi extinsă cu card de memorie, neexistând un astfel de slot.
6. ECRAN ȘI SUNET
Ecranul de tip Optic Amoled de 5.5 inch cu rezoluție Full HD de 1920x1080 pixeli este protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 4 și are marginile rotunjite spre muchiile telefonului. Nu are un aspect ratio impresionat dar arată bine și nu pare disproporționat. Telefonul vine cu o folie de protecție deja aplicată și poate fi păstrat așa pentru că aceasta acoperă toată suprafața ecranului.
Unghiul de vizualizare este foarte bun, culorile sunt redate frumos și corect iar luminozitatea este ridicată. Sub acțiunea directă a razelor de soare ecranul este în continuare lizibil.
Difuzorul mono este poziționat pe muchia de jos, spre colțul din stânga. Sunetul este redat clar și puternic, bass-ul este decent și amplitudinea ridicată. Nu am niciun comentariu negativ de făcut cu privire la calitatea sunetului dar aș fi preferat difuzoare stereo poziționate frontal, soluția ideală pentru sunet, din punctul meu de vedere.
7. SOFTWARE
OnePlus 3T vine cu Android Marshmallow 6.0.1 preinstalat și cu interfața de utilizator OxygenOS 3.5.1., fiind disponibilă actualizarea la Android 7.0 Nougat cu interfața OxygenOS 4.0.2. Spre deosebire de alți producători, OnePlus nu intervine foarte mult asupra sistemului de operare, interfața OxygenOS se păstrează curată și simplă iar ca aplicații găsim instalat doar strictul necesar. Sistemul de operare rulează fluid și rapid.
În setările telefonului regăsim mai multe opțiuni foarte utile pentru gesturi cum ar fi dublă atingere pentru activarea ecranului, desenarea unui cerc pe ecranul închis pentru activarea camerei, desenarea unui V pentru lanternă, captură de ecran prin glisarea în jos cu 3 degete, etc. De asemenea, bara de stare dispune la rândul ei de foarte multe opțiuni de costumizare.
Ecranul Shelf, disponibil în stânga ecranului Home, oferă rapid informații utile ca prognoza meteo, oferă acces rapid la ultimele aplicații și ultimele contacte folosite, prezintă informații despre sistem și suportă adăugarea de widget-uri.
Interfața de utilizator |
Bara și sertarul de notificări, aplicații recente, etc. |
Organizarea setărilor |
8. FOTO-VIDEO
În materie de foto-video ne atrage imediat atenția camera selfie care vine cu o rezoluție neobișnuit de mare de 16MP și deschidere f/2.0. Aceasta se comportă bine însă nu impresionează, mai ales la lumină slabă. Numărul mare de pixeli permite totuși decuparea de porțiuni nedorite din fotografie fără a pierde din calitatea acesteia. Poate că dacă ar fi fost însoțită de un bliț lucrurile ar fi stat mai bine.
Camera principală are tot 16MP cu deschidere f/2.0, stabilizare optică și autofocus. Cum spuneam mai sus, aceasta este destul de mult ieșită în relief față de carcasă, ceea ce o poate face vulnerabilă. în schimb, este o cameră foarte bună, fotografiile sunt clare și detaliate iar culorile sunt reproduse plăcut cu un look natural, fiind suficient de strălucitoare.
Aplicația pentru cameră este destul de asemănătoare cu Google Camera și include moduri precum Filmare Lentă, Mișcare Lentă și Panoramă. Există totuși și un mod Manual care permite controlul mai multor parametri. Per total, are o interfață simplă și plăcută căreia nu-i lipsește nimic din ce ar putea fi considerat esențial.
Pe partea de video, avem captură 2160p@30fps, 720p@120fps, auto HDR și stabilizare optică. Sunetul este bun iar imaginea este clară în culori redate natural. Stabilizarea optică nu m-a impresionat în mod deosebit.
9. BATERIE
La acest capitol OnePlus 3T stă foarte bine. Nu numai că bateria Li-Ion de 3400mAh oferă suficientă energie pentru o zi, de dimineața până seara, dar funcția Dash Charge face exact ce spune producătorul și o face foarte bine. Astfel, folosind cablul și încărcătorul cu care telefonul este livrat, în 30 de minute de încărcare se obțin 60 de procente din capacitatea bateriei, nici mai mult, nici mai puțin, bateria putând fi încărcată complet în mai puțin de o oră. Aceeași tehnologie reține căldura generată de procesul de încărcare la nivelul încărcătorului, nedistribuind-o telefonului care nu se încălzește.
La acest capitol OnePlus 3T stă foarte bine. Nu numai că bateria Li-Ion de 3400mAh oferă suficientă energie pentru o zi, de dimineața până seara, dar funcția Dash Charge face exact ce spune producătorul și o face foarte bine. Astfel, folosind cablul și încărcătorul cu care telefonul este livrat, în 30 de minute de încărcare se obțin 60 de procente din capacitatea bateriei, nici mai mult, nici mai puțin, bateria putând fi încărcată complet în mai puțin de o oră. Aceeași tehnologie reține căldura generată de procesul de încărcare la nivelul încărcătorului, nedistribuind-o telefonului care nu se încălzește.
10. PREȚ
OnePlus 3T are un preț ce variază în jurul a 2500 lei pentru varianta cu 64GB de memorie. Despre acesta îmi permit să apreciez că este unul foarte corect pentru un telefon cu hardware de top, mai mic decât al altor modele din aceeași clasă.
11. CONCLUZII
OnePlus 3T este o partidă foarte bună și vi-l recomand cu căldură. Are un preț corect, specificații de top, design elegant și un aspect frumos, baterie bună cu timp de încărcare foarte bun, cameră foto performantă și sunet decent. În plus vine cu o interfață de utilizator și un sistem de operare simple și curate, fără prea multe intervenții și fără bloatware.
Niciun comentariu:
Write comentarii