Un alt an, un alt Galaxy S. Galaxy S7 Edge a fost prezentat de Samsung în luna februarie 2016. Acesta păstrează tot ce e mai bun de la Galaxy S6 Edge și aduce un plus de rafinament în ce privește designul dar și un plus de putere și competitivitate în ceea ce privește componentele hardware, toate acestea însoțite de un ecran mai mare.
Mai frumos și mai puternic decât predecesorul său, Galaxy S7 Edge nu atinge încă perfecțiunea. Cu o cameră mai bună, cu un plus de calitate în ceea ce privește sunetul și cu un consum mai redus al bateriei, lucrurile ar fi stat chiar mai bine.
Ecranul acestui telefon face toți banii și atrage toate privirile. Afișând culori frumoase, cu un contrast puternic și cu acel galben afișat de tehnologia Amoled pe culoarea alb care parcă în cazul acesta nu există, ecranul de pe Galaxy S7 Edge devine unul spectaculos când luăm în calcul și efectul vizual produs de muchiile curbate.
PLUSURI ȘI MINUSURI
PLUSURI
|
MINUSURI
|
-Design premium din metal și
sticlă
-Ecran foarte frumos care afișează
culori superbe
-Se simte plăcut în mână
-Slot pentru card de memorie
-Încărcare wireless
-Rezistență la apă și praf
-Cameră foto bună
-Durata de viață bună a bateriei
-Scanner pentru amprente
|
-Software supraîncărcat
-Calitate slabă a sunetului
-Sticla ecranului și cea de pe
spate se încarcă cu amprente
|
* Pe dispozitive mobile, pentru o
vizualizare optimă a conținutului tabelului, folosiți modul de afișare
landscape.
SPECIFICAȚII
DISPOZITIV
|
SAMSUNG
GALAXY S7 EDGE
|
Dimensiuni,
greutate și construcție
|
-150.9 x 72.6 x 7.7
mm
-157 g
-Single SIM/Dual SIM
cu nanoSIM
-Corp unibody din
sticlă și metal
|
Ecran
|
Ecran Edge Super Amoled de 5.5 inch,
rezoluție de 1440x2560 pixeli și densitate de 534ppi, protejat cu Gorilla
Glass 4
|
Chipset
|
-Exynos 8890 Octa
|
Procesor
|
-Octa-core (4x2.3 GHz Mongoose & 4x1.6 GHz Cortex-A53)
|
Memorie
|
-Memorie internă
32/64/128 GB
-4 GB RAM
-MicroSD, până la 256
GB
|
GPU
|
-Mali-T880 MP12
|
Camere
Foto
|
-Principală de 12 MP,
f/1.7, 26mm, phase detection autofocus, OIS, LED flash
-Secundară de 5 MP,
1/4.1" sensor size, 1.34 µm pixel size, f/1.7, 22mm, dual video call,
Auto HDR
-Video 2160p@30fps,
1080p@60fps, 720p@240fps, HDR, dual-video
-1/2.5" sensor
size, 1.4 µm pixel size, geo-tagging, simultaneous 4K video and 9MP image
recording, touch focus, face/smile detection, Auto HDR, panorama
|
Sistem
de Operare
|
Android 6.0 Marshmallow cu TouchWiz
UI, cu actualizare la Nougat
|
Conectivitate
|
-4G până la 450Mbps
-Wi-Fi a/b/g/n/ac
dual-band, Wi-Fi direct, Hotspot
-Bluetooth 4.2, NFC
-MicroUSB
-Jack 3.5mm
-A-GPS, GLONASS, BDS
|
Altele
|
-Scanner de amprentă
-Senzor pentru puls
-Certificare IP68-rezistență la apă și
praf
|
Baterie
|
Non-removable Li-Ion
3600 mAh
|
Disponibilitate
|
Februarie 2016
|
* Pe dispozitive mobile, pentru o
vizualizare optimă a conținutului tabelului, folosiți modul de afișare
landscape.
PERFORMAȚĂ ÎN TESTE BENCHMARK
Samsung Galaxy S7 Edge obține rezultate bune în testele benchmark ajutat de procesorul Exynos 8890 Octa-core (4x2.3 GHz Mongoose & 4x1.6 GHz Cortex-A53), placa video Mali-T880 MP12 și cei 4GB de memorie RAM.
Referitor la performanță, nu există sarcini pe care dispozitivul nostru să nu le poată îndeplini, chiar dacă rareori interfața de utilizator se mișcă greoi, probabil din cauza aplicațiilor de tip bloatware existente cu nemiluita.
Galaxy S7 Edge obține un scor de 122069 puncte în AnTuTu, 1827 de puncte în GeekBench Single-Core, 5396 de puncte în GeekBench Multi-Core și 2799 de puncte în GeekBench Compute Comparison.
În CF-Bench și Quadrant Standard Edition obține 70496 de puncte, respectiv 56954 de puncte.
AnTuTu Benchmark |
GeekBench |
CF-Bench și Quadrant Standard Edition |
Fiecare telefon care primește review pe GrigDroid.ro este testat pe AnTuTu Benchmark, Geekbench 4, CF-Bench și Quadrant Standard Edition iar scorurile obținute sunt adunate pentru a obține un scor total în funcție de care se realizează topul.
Rolul acestor teste benchmark este de a crea o idee cu privire la performațele grafice și performanțele de procesare ale dispozitivelor. Cu privire la acestea nu voi face foarte multe aprecieri în cuprinsul review-urilor din două motive: teama de subiectivism și dificultatea sesizării diferențelor de performațe, care de cele mai multe ori sunt foarte apropiate.
Aici găsești centralizarea scorurilor obținute în testele benchmark de telefoanele Android care au primit review pe GrigDroid.ro:
DESIGN ȘI HARDWARE
Prima diferență de remarcat între Galaxy S7 Edge și predecesorul Galaxy S6 Edge este dimensiunea. Telefonul nostru are un ecran de 5.5 inch ceea ce îl face mai mare chiar și decât varianta standard Galaxy S7. Chiar dacă per ansamblu S7 Edge se aseamănă cu S6 Edge, mai sunt diferențe de remarcat. Camera principală e mai puțin proeminentă și iese în exteriorul carcasei cu jumătate de milimetru mai puțin decât în cazul modelului vechi. Galaxy S7 Edge este mai gros având 7.7 mm față de 7 mm în cazul Galaxy S6 Edge. Acest ultim aspect duce la o priză mai bună în mână dar și la existența unei baterii mai mari.
Spatele este confecționat din sticlă cu muchii rotunjite asemeni ecranului, dar în proporții mai mici. Telefonul se simte bine în mână însă avem un loc în plus pe care să se strângă amprentele, de parcă ecranul nu era de ajuns. Acest spate din sticlă creează totuși un efect vizual plăcut. Trebuie totuși să luăm în calcul și faptul că sticla nu poate fi la fel de rezistentă ca plasticul sau metalul.
Spatele este confecționat din sticlă cu muchii rotunjite asemeni ecranului, dar în proporții mai mici. Telefonul se simte bine în mână însă avem un loc în plus pe care să se strângă amprentele, de parcă ecranul nu era de ajuns. Acest spate din sticlă creează totuși un efect vizual plăcut. Trebuie totuși să luăm în calcul și faptul că sticla nu poate fi la fel de rezistentă ca plasticul sau metalul.
Telefonul se simte bine în priza mâinii chiar dacă este puțin alunecos însă nu într-acolo încât să te îngrijorezi că îți va scăpa. Se întâmplă uneori, mai ales dacă ai palmele mai mari, să atingi involuntar marginile curbate ale ecranului cu palma mâinii cu care îl ții, ceea ce face să nu mai răspundă partea tactilă la comenzile pe care le dai cu degetele celeilalte mâini.
Poziționarea scannerului de amprente pe butonul Home este una ce îl face ușor de folosit, chiar dacă uneori poate părea poziționat un pic prea jos. Totuși e mai ușor de accesat decât în cazul telefoanelor care îl au pe partea din spate și reacționează cu o viteză decentă atunci când este folosit, fiind de asemenea suficient de receptiv.
În stânga și în dreapta butounului Home se găsesc celelalte două butoane capacitive specifice modelelor Samsung, în stânga butonul aplicații recente iar în dreapta butonul înapoi. Toți senzorii obișnuiți și camera frontală se găsesc deasupra ecranului.
Pe partea stângă a telefonului se găsesc butoanele pentru reglajul volumului iar pe partea dreaptă avem butonul power. Pe muchia din partea de sus avem slotul în care se introduc cartela SIM și cardul microSD iar pe muchia de jos avem de la stânga la dreapta mufa jack de 3.5mm, slotul microUSB și difuzorul. Samsung nu adoptă încă standardul USB Type-C și nici difuzoarele stereo, singurul difuzor existent fiind poziționat pe muchie, ceea ce îl face destul de ușor de acoperit cu priza mâinii.
Ecranul de pe Glaxy S7 Edge redă imaginea foarte frumos și curat, vizibilitatea fiind foarte bună chiar și în lumina directă a soarelui. Marginile curbate ale ecranului produc un efect vizual de care te îndrăgostești iar culorile sunt redate natural fără suprasaturare.
Tehnologia Amoled este una desăvârșită, culoarea albă fiind afișată natural, fără acea nuanță de galben specifică celorlalte ecrane de tehnologie similară.
Rezoluția de 2560x1440 face imposibilă distingerea pixelilor cu ochiul liber, iar sticla Corning Gorilla Glass 4 asigură o protecție de top împotriva zgârieturilor.
Sunetul pe Galaxy S7 Edge provine de la un singur difuzor amplasat pe muchia din partea de jos a telefonului, lângă portul microUSB dispus central și jack-ul de 3.5 mm din stânga. Sunetul redat este puternic și clar dar parcă se putea mai mult. Nu putem face comparații cu sunetul de pe flagship-urile HTC sau de pe Nexus 6P care este generat în ambele cazuri de difuzoare stereo și au un bass care îți atrage atenția instantaneu. Spre maximul volumului, sunetul pare că își pierde puțin din calitate.
SOFTWARE
La nivel de software Galaxy S7 Edge dispune de sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow ce va fi actualizat la Nougat.
Ca aplicații, opțiuni și funcționalități, Galaxy S7 Edge are tot ce vrei și ce nu vrei. Interfața de utilizator este cea specifică Samsung, reprezentată de TouchWizz. Din păcate aceasta este la fel de încărcată ca și în trecut, cu zeci și zeci de aplicații, majoritatea asimilate aplicațiilor de sistem și astfel imposibil de șters pentru a câștiga memorie și viteză atunci când îți sunt inutile. Totuși interfața de utilizator se mișcă fluent, cu foarte puține excepții, iar setările sunt organizate în modul specific Samsung cu care te poți familiariza cu ușurință după câteva utilizări.
Costumizarea grafică a interfeței de utilizator îți oferă la îndemână nenumărate posibilități de adaptare a experienței potrivit propriului stil și plac, fără limitări.
Avem funcționalități utile și interesante ca Smart dialer, Multi-tasking, Smart Manager, Easy Mod și funcțiile Edge/ecranul lateral. Aceasta din urmă se accesează prin glisarea de pe marginea extremă a ecranului și oferă acces rapid la aplicații, scurtături, informații, etc. Pare utilă pe termen scurt dar sunt curios dacă la o utlizare prelungită a telefonului iși va dovedi funcționalitatea.
Interfața de utilizator TouchWizz |
Organizarea setărilor |
Bara și sertarul de notificări |
FOTO-VIDEO
Samsung face întotdeauna figură bună când vine vorba despre camerele foto de pe dispozitivele sale. În cazul de față a decis să opteze pentru o cameră foto principală de 12MP față de 16MP la predecesorul Galaxy S6 Edge, bazându-se pe faptul că o experiență plăcută cu o cameră foto nu ține neapărat de megapixeli. A fost îmbunătățită performața la lumină slabă, avem stabilizare optică și autofocus rapid, toate ajutate de un bliț LED
BATERIE
Modul HDR este destul de subtil, lipsindu-i agresivitatea de pe alte telefoane. Totuși funcționează destul de bine readucând în cadru detalii pierdute din cauza umbrelor sau a condițiilor slabe de iluminare.
Galaxy S7 Edge face treabă bună în condiții de iluminare slabă dar este total depășit în condiții de iluminare extremă, când apar puternice tonuri de galben.
La capitolul video avem suficiente moduri dintre care să alegem inclusiv 4K, ajutat de stabilizarea optică dar și stabilizare software.
Camera frontală face cam ceea ce te aștepți și cu toate că are rezultate modeste în condiții de iluminare slabă, compensează cu video de calitate la rezoluție QHD.
În concluzie avem o cameră superioară modelului anterior (Galaxy S6 Edge), care probabil este una dintre cele mai bune ale momentului.
Interfața de utilizare a camerei oferă suficiente opțiuni utilizatorului și include modurile standard precum auto, pro, panoramă dar și unele specifice Samsung cum ar fi slow motion, YouTube live broadcast și focus selectiv.
Interfața de utilizator a camerei foto |
Câteva fotografii reușite făcute cu Samsung Galaxy S7 Edge:
BATERIE
Bateria de 3600mAh de pe Galaxy S7 Edge asigură autonomie suficientă de dimineața până dupamiaza dacă a fost încărcat 100%, astfel încât să nu fie nevoie de moderație în utilizare. Cam asta trebuie să facă orice baterie decentă pe un smartphone iar cea de pe dispozitibul nostru se descură cu succes.
În plus permite și încărcarea rapidă (60% în 30 de minute) dar și încărcarea wireless iar la nevoie avem la îndemână un mod economic.
PREȚ
Samsung Galaxy S7 Edge este disponibil la liber la prețuri care variază în jurul a 2700-2800 lei pentru varianta de culoare neagră cu 32GB memorie de stocare.
Niciun comentariu:
Write comentarii